Politiikka on kiinnostanut nuoresta asti. Tähän saakka se on tarkoittanut lähinnä koti- ja ulkomaisen päivän politiikan seuraamista medioista. Sosiaalinen media ja Internet ovat tuoneet viime vuosina poliittiset kysymykset entistä lähemmäksi tavallista kansalaista ja kaupunkilaista. Tämä kehityksen myötä oma kiinnostuksenikin päivän polttaviin poliittisiin aiheisiin ja kysymyksiin on kasvanut.

Olen työnikin puolesta päässyt seuraamaan kuntapolitiikkaa läheltä kohta jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Olen istunut muun muassa kuntien viestintätyöryhmissä aluemarkkinoinnin projekteihin liittyen eri puolilla Uuttamaata.

Myös Vuosaaren yhteismarkkinointihankkeen ja Visit Vuosaaren parissa on tullut tavattua vuosien varrella kaikkien Helsingin poliittisten ryhmien edustajat. Ja usein tehty myös hyvää yhteistyötä eri teemoihin liittyen.

En siis lähde ummikkona mukaan, vaan tunnen kuntapolitiikkaa ja kuntien päätöksentekoa. Fakta kaupunkilaisen kannalta on kuitenkin se, että kaikki tärkeät päätökset tehdään poliittisten luottamushenkilöiden toimesta kaupunginvaltuustossa tai kaupunginhallituksessa.

Muutama ääni jo luvattuna

Olen realisti ja tiedän, että uuden ja suhteellisen tuntemattoman ehdokkaan on haastavaa päästää ensi kerralla läpi. Markkinointiviestinnän ammattilaisille on tuttua, että tunnettuus ja markkinaosuus kulkevat yleensä käsi kädessä.

Vastattuani Helsingin Kokoomuksen pyyntöön myönteisesti, on tullut muutamaan kertaan mietittyä, että miksi ei ole matkan varrella tunkenut itseänsä kuviin tai ottanut selfieitä ja jakanut niitä alituiseen, niin kuin nykyisin on tapana tehdä. Siihen olisi ollut monasti mahdollisuus, mutta kun se ei ole oikein houkutellut. Tähän asti on tullut lähinnä oltua kameran toisella puolella nostamassa muita valokeilaan.

Suhtaudun tulevaan kuitenkin innolla ja positiivisin mielin. Minulla on vahvat teemat ja vuosien varrella rakentunut yhteistyöverkosto, erityisesti täällä itäisessä Helsingissä. On ollut positiivista huomata se, että lähes kaikki joille olen ehdokkuudestani tähän mennessä kertonut, ovat samoin tein todenneet äänestävänsä minua tai lupautuneet muuten tukea kampanjaani. Se tuntuu hyvältä ja luo uskoa tulevaan.

Näkyvyyttä tärkeinä pitämilleni teemoille

Kävi vaaleissa aikanaan miten vaan, niin olen jo nyt iloinen siitä, että monet tärkeänä pitämäni teemat tulevat saamaan kampanjoinnin myötä lisää näkyvyyttä.

Näitä ovat mm. yrityksien, työpaikkojen ja palveluiden saaminen itäiseen Helsinkiin ja erityisesti Vuosaareen. Lähiluonnon merkitys kaupunkilaisille, yrittäjyys laajemmin sekä lasten ja nuorten asema pääkaupungissa ovat myös listalla.

Tulen käymään teemojani tarkemmin läpi tulevissa blogeissani, mutta nostan lyhyesti vielä esille huoleni liittyen Helsingin keskustan kehittämiseen, helsinkiläisten liikenneratkaisuihin ja täydennysrakentamiseen. Helsinkiläistä politiikkaa on viime vuosina leimannut näennäisen vihreä elitismi ja sitä myötä eriarvoisuuden lisääntyminen.

Kun Suomen pääkaupungissa tehdään päätöksiä kaupunkilaisten asumiseen ja liikkumiseen liittyen, niin niissä on otettava kaikki kaupunkilaiset tasapuolisesti huomioon. Ratkaisut eivät voi perustua pienen joukon idealismiin tai populistiseen mielikuvapolitiikkaan. Niiden tulee perustua pääkaupungin ja sen kaupunkilaisten kokonaisvaltaiseen etuun. Asuinalueiden kehittämisessä ensisijalla tulee ottaa huomioon nykyisten asukkaiden toiveet.

Kokoomus ainoa todellinen vaihtoehto

Lapsuuden perheessäni kokoomuksen äänestäminen oli itsestäänselvyys. Muille kolahti aamulla postiluukusta Helsingin Sanomat, meille tuli Uusi Suomi. Joillekin kavereista taisi tulla myös Demari tai Kansan Uutiset.

Kasvoin uskomaan yksilön vapauteen ja vastuuseen, yrittäjyyteen ja suomalaisuuteen.

Ja mitä enemmän kilometrejä tulee mittariin, niin sitä syvempi ymmärrys on kasvanut siitä, että mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Veikkaan, että monet meistä ovat miettineet näitä asioita viimeksi kuluneen vuoden aikana. Terveys, perhe ja läheiset, luonto ja vapaus tulevat ensimmäisenä mieleen. Ja totta kai myös taloudellinen toimeentulo.

Kun lähdin aikanaan vaikuttamaan oman asuinalueeni Vuosaaren asioihin, niin kokoomus oli puolueista ensimmäisenä mukana kuulemassa ja tukemassa tekemäämme työtä. Ja on ollut sitä koko matkan ajan.

Ja jos miettii aitoja varteen otettavia vaihtoehtoja muiden puolueiden osalta, niin päätöksen tekeminen on kovinkin helppoa. Sanon ei naiiville avoimien ovien politiikalle, mutta pelko ja viha kaikkea uutta ja vierasta kohtaan ei myöskään puhuttele. Oikea vastaus löytyy siitä välistä. Kokoomus on ainoa todellinen vaihtoehto.

Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta

Tulen osaltani tekemään kaikkeni myös sen osalta, jotta Vuosaaresta ja idästä saataisiin kaupunginvaltuustoon mahdollisimman monta ehdokasta läpi. Meidän pitää saada idästä lisää ääntä valtuustoon!

Ennen kuin omasta ehdokkuudestani oli tietoa, niin olen epävirallisesti puhunut yhteisestä kampanjoinnista vuosaarelaisia ehdokkaita koskien mm. Vuosaari-Seuran, Vuosaari-Säätiön ja Vuosaari-lehden edustajien kanssa. Toivottavasti tämä kampanja tilaisuuksineen saadaan toteutumaan.

Olen varannut tarkoitukseen sopivat domainit ja valmis osallistumaan talkoisiin yhteisen kampanjoinnin osalta, heti kun vaan käytännöistä sovitaan.

Tästä se lähtee!